PSA: AT&T users may be seeing errors with our app

We're not entirely sure what's going on here, but we've just had a flood of e-mails from users who are reporting that our app is crashing when they try to use it. Coincidently they all appear to be AT&T variants of Windows Phone. We're currently testing the app to establish exactly what's happened but first tests seem to show that when loading over the AT&T mobile network, the app fails, Wi-Fi connections and other networks appear to be unaffected.

If the app is crashing it's because you're signed into the forums which seem to be blocked in the way we're accessing them. A re-install of the app should fix that but you may then struggle to see articles loading.

We'll be testing some beta versions of the app over the next couple of days and see if there's anything we can do to fix this, hold tight in the meantime and we'll be sure to update when we have a solid fix for you, and we'll be trying to contact someone at AT&T for assistance if at all possible.

131 Comments
  • I had errors earlier.
  • Still do. Seems to work in the app, but the live tile hasn't updated since the Tetris Blitz review and still says I have unviewed articles. Lock screen is broken too.
  • Still having problems when launching app over cellular data (AT&T) but WiFi works fine. Mobile version at m.wpcentral.com seems to be working just fine even over cellular.
  • BTW, I am running AT&T Developer ROM with GDR2 and Amber on AT&T branded Lumia 920. Running it on AT&T network as well.
  • Its AT&T's payback for all the bitching WPcentral commenters made about GDR2
  • App seems to work fine now. IT WAS FREAKING PANDEMONIUM!
  • +920!!! Oh, and it's about time att released gdr3.
  • Gdr3, you mean gdr2...
  • Yes, was so excited I must have had gdr3 on my mind. was kinda hoping both would release at the same time (that's what she said), oh well, I guess that means we'll have to wait probably the same amount of time to get gdr3 as gdr2. Bit then again, we'll have to wait to see if att actually follows through.
  • Me too having issues on AT&T, won't load or open but only on data not WiFi it works fine.
  • I had errors earlier on my T-Mobile Lumia 925, but seems to work now.
  • Problems on ATT around 5 pm ET, but resolved now. -- Correction: I was on WiFi and it resolved. Problem returns when WiFi is off.
  • Att trying to block 920 users from from reading my Amber flashing tutorial in the forums? Haha. Edit: just tried, still not working.
  • Conspiracy!
  • You beat me to it!
  • Still not working for me. ATT Lumia 920
  • Dont worry, GDR2 update is coming tomorrow to crash everyone's phones. This will look like nothing
  • They are punishing WPC community for being so vocal about their tardiness with GDR2!
  • Haven't had any issues to date on my ATT Lumia 920
  • Me either, well except for a little battery inconsistency. But 920 has been a great phone! Think I'm ready to move on though. Getting a little bored with it.
  • I hear Apple invented color!
  • Thank you for that! That was great! :D
  • So THAT'S why its taken so long for the update to come...:) j/k
  • No problems here Lumia 920 att
  • At least their seeing something..... Amber ahem
  • Driving 14 hours total from Michigan to SC for vacation today makes me grumpy because of this error. Harumph...
  • Anyone using harumph properly is a winner in my book! Give the governor a harumph!
  • Not working for me on ATT 920.  Work when I am connected to WiFi.  Not a DNS issue as it resolves to the same IP on my phone and my PC and I get ping responses on my phone.
  • No problems on At&t here....
  • Guess this is one of the few times its good to have Verizon lol
  • Verizon too
  • Working fine here on Verizon.
  • Same as josh
  • Its because wpcentral posted about GDR2 coming tomorrow. ATT can't commit to that and is playing damage control. Edit: confirmed not working on my L520 on ATT network. Using Brazilian Country Variant ROM.
  • LOL @ all things AT&T.
  • I received the error, but after hitting the refresh button everything loaded just fine.
  • I received the error, but after hitting the refresh button everything loaded just fine.
  • Currently doesn't work on ATT LTE, but works on WIFI
  • The fix is in... Shouldn't have reported the gdr2/amber update for at&t...lol just teasin...
  • You're probably right! They're after us!
  • At times before tile would be solid black and after viewing wpc tiles still shows unread articles?
  • I don't have any problem and I am using at&t 920 in the Boston area
  • I've had no issues with crashing app, but i do have an issue with viewing images in the forums using the app. 
     
    It says there is an error and i need to open browser, i think before i use to be able to see the image withint he app. 
  • As stated in the article I get an error while loading app on my L920 in ATT LTE. No issues when on WiFi.
  • Still issues, but if I hit the back button, sometimes it lets me view the articles.
  • Check it out... Microsoft has already taken away the back button, hence the error
  • Yes, only on AT&T ip addresses. Not on other IPs
  • You can have an AT&T phone but if you are accessing data on WIFI or other means you will be fine
  • Was having errors too, 820 on AT&T and I've been on my WiFi but I just took about an hour break from checking wpcentral and it seems to be working fine now. I was definitely on my WiFi when I first got the error...
  • I have L920 at&t but I'm using on different operator (VIVO - Brazil) and there's no error for me.. Maybe there is something with at&t signal
  • I still get errors with 19+ on tile (unread) when I have already opened app and read stories, I think it is the OS and not wpc as sometimes the fb app says 30 notifications when there is zero, also wpc app sometimes loses tile color and goes black too, using all black tiles now so don't notice anymore, some ppl still have no idea about the ease of access black tile high contrast... I have grown to love it
  • No errors at all Lumia 925 T-MO US.
  • It takes long to release it, in Canada already got their updates for their WP
  • Please make the app so the tile can be changed from any color apart from the theme. Like Rudy's "Wiki" app.
  • It already is. Settings/appearance/accent
  • You have to enable the live tile, then change to the color of your choice. If your not using the live tile, just turn it off in settings after choosing your color. The will remain the same color.
  • Wpc app sometimes logs off my username and when it does I get flooded with old email comments. At&t baby girl 920..
  • I can't read this article because I'm on att
  • Working on WiFi with my 920, worked over cell earlier today. Will test more...
  • Yeah, wow. Turn off WiFi, launch app and crash. Sent email with data. Hope you figure it out.
  • Not me.
  • can confirm. 7:30PM EST. Crashes or throws errors when on cellular. No issues on WiFi
  • I'm ATT and no errors here
  • Ok mine also has an error on LTE cellular but WiFi good all day
  • Yea I just got in, and happy to see ddr2 coming.
  • Getting some old RAM?
  • And old Dance Dance Revolution arcade?
  • Lul ddr2 lul
  • Thanks Jay for clearing this up. I won't 1 star the app, I love it too much. :D
  • Still have errors
  • Yep. I have issues with my 1020 as well. Luckily I am always connected to wifi
  • I've got a 1020 too, but mine can't connect to the app even ON wifi. 
  • Doesn't work on my 920/AT&T. Weird! Wish I could sign out of the forums but I can't get in to it at all.
  • Oh yeah can't connect unless wifi
  • It's not working for me on WiFi either. Why's that?
  • Lumia 900 here, no problems so far
  • okay, this morning it started with the crashign app and errors. L 900 ATT 
  • Lumia 520 and never had an issue. But I have had GDR2 for over a month now
  • Experiencing this on LTE and HSPA+ in Seattle, At&t App only works on wifi
  • 7.8 HTC Titan on att here. The app is working but live tile's unread count has not been resetting properly like it used to after opening the app for about a week now.
  • Yea I have problems still I'll wait for the update then
  • Never had any problems with the app and still don't. AT&T 920.
  • Verizon users as well.
  • Seems to be working now. Att 920
  • Yep, I had errors when on AT&T LTE, but now I'm on my home WiFi with no problems.
  • ATT is the worst company I have ever dealt with. I will never spend another dime with that company.
  • Terrible AT&T service? Okay. Delay in testing & approving GDR2 update? Bleh, okay. Inability to connect to WPCentral app? Time to switch to VZW.
  • Comment above confirms Verizon is having the same issue. Also, at&t is by far the best service where I live. Glad gdr2 is finally here! That took forever!
  • 3 different VZW Wp's here. All on data. No problem connecting.
  • Everyone has their idea about what a horrible carrier (insert carrier name here) is for what ever reason it may be...
  • I don't actually think at&t is a horrible carrier. The post was clearly sarcasm.
  • I like at&t. My stuff always works well.
  • Works on WiFi, like you said Jay. :)
  • I'm on AT&T and it happened to me several times today while at work.
  • I just heard a commercial for AO wireless advertising the Nokia L620 here in Dallas.. I am the coolest person to walk the earth❕
  • No problems here. Just AT&T looking doing "technical support". The thing they do just slightly better than Sprint.
  • I'm getting the error code AT&T CA.Only works over WiFi.
  • Link in the email to say someone has replied to your comment does not open the app. Can this be fixed?
  • Noticed that too yesterday
  • I had the error too earlier, but my WiFi was off. I turned it back on, reboot my Lumia 920. No problems since...other than falling on the floor in shock from the ATT update article.
  • Yeah no cellular connection. My train ride home sucked with no WPC app!
  • Happened to me
  • AT&T Lumia 900 and it would just crash on load up at first, rebooted and it would give an error and not display anything other than the GUI, even reinstalled but still problem only on the cellular network, WiFi is just fine.
  • Same here. AT&Terrible.
  • Same here. AT&Terrible.
  • Right on the mark here. No go over 4G AT&T network, but connected to WiFi and its good to go.
  • Not from the US but I get blank (black) live tiles sometimes when I exit with the back button. "Wpcentral" text all aligned on the left of the tile.  Have to open the app again, wait for the content to load and press the back button again for the Live tile to work.
  • This ^^
  • Good luck with AT&T support!!! Was that a sick joke about an update?
  • At&t Lumia 1020. I'm getting the error on lte data too. WiFi is fine. Crash log emailed to y'all.
  • Still having issues...will email log.
  • Not a single issue on VZ Nokia Lumia 928. Just fyi.
  • Crashes on WP7.8 too sometimes it don't start at all
  • No issues now on 1020. Had about a 5 min outage 30 mins ago.
  • Yup I am
  • Working for me, though my live tile hasn't been updating.
  • More info: When I use Weave, the WPCentral articles now say "Unable to mobilize this article. Tap the link below to open the article in Internet Explorer." That never happened before. Something's definitely up.
  • Errors here now, lumia 620, o2 UK. Not,loading,live feed
  • No issues for me on AT&T. :)
  • On the fritz on my 928 on Verizon too... No live tile updates... Close the app and live tile image becomes blacked out and scrambled...
  • I have errors on Verizon, but that's because I'm getting 2G speeds under LTE connection. It's so slow, the app fails, likewise all other connections. Best thing to do is to raise the phone to higher ground (yup, my workspace is in the basement). For those wondering, I get a consistent 2-3 bars LTE underground.
  • I'm seeing the issue also on my 820 on AT&T cellular data.  Tapatalk also blows up if I try to look at the forums.
  • Poor AT&T customers. On another note, does Microsoft /Nokia know about Me Live Tile issues? The pictures won't change, and if they do its for a minute or so.
  • Good luck trying to contact AT&T. I tried to let them know a hole they had dug and abandoned for a few months was causing the road to cave in. I couldn't get anywhere.
  • Should use some landfill android handsets to fill in the hole on their behalf **dig dig** :)
  • I've seen this behaviour before. It seems that my provider blocks Wordament en Nextgen reader. Works fine on WiFi, not available on celluar.
  • Well I wasn't having issues but today I am...
  • Switch too WiFi, fixed it for me
  • Not sure if it's related, but... After getting an error in the WPC app I used the WP7 app (Weave). The stories would pull up, but when I tried to view them with the Mobilizer setting switched on it wouldn't work. Switched off (desktop mode) worked fine.
  • Still having this error as well Lumia 920 AT&T.
  • ATT LTE L920. Crashes on wireless, works fine on WiFi.